Skandinavisk finale

3 uker etter de regionale turneringene arrangeres den skandinaviske finalen. Her møtes alle Champions for å konkurrere i innovative løsninger, programmering, design, og kjerneverdier.

 
Fra den skandinaviske finalen på Fornebu i 2018.

Skandinavisk finaleprogram (eksempel)

Fredag
Ankomst
Oppsett av stand
Felles aktivitet på kvelden

Lørdag
Åpningsseremoni
Presentasjoner og innledende robokamper
Lunsj
Presentasjoner og innledende robotkamper fortsetter
Finalerunder robotkjøring
Avslutningsseremoni
Middag på kvelden

Søndag
Avreise
tribune
scheneshow

Skandinavisk finale er en feiring og konkurranse for Skandinavias sterkeste lag. Lagene har ulike styrker; noen har fantastiske innovative løsninger på problemer innenfor årets tema, andre har en funksjonelt og innovativ designet robot med gode programmer. 

Rett etter regional turnering får Champions-vinneren invitasjon til skandinavisk finale og må svare innen kort tid om de ønsker å delta. Til finalen kan laget bestå av max. 12 deltakere. Det betyr at veldig store lag, må bestemme seg for hvem som evt. skal representere laget i finalen. 
Statoilbygget-052
Hvert lag må selv finansiere og organisere reisen til finalebyen. Lokasjon for finalen turnerer mellom ulike byer i Skandinavia. Ofte er det enklere for laget å få sponsorater til finalen enn ellers fordi dette gir gode profileringsmuligheter for bedrifter i tillegg til å støtte en god sak. 
IMG_8826x-publikum