Prosjekt og prosjektledelse

Å komme i gang med, og å drive et prosjekt, kan være ei lita utfordring. I filmene på denne siden, kan dere lære mer om prosjekt og prosjektledelse. Filmene er laget av Project Management Institute for FIRST LEGO League. 

Hva er prosjektledelse?

En prosjektleder er ansvarlig for å lede et arbeid eller et prosjekt og å sørge for at man får laget det man skal, når man skal og sørge for å få det ferdig. Lær mer om prosjektlederrollen i denne filmen.

Prosjektplanlegging

Et prosjekt er tidsbegrenset. Hva betyr egentlig det?
Lær mer i filmen: 

Hva er en Kanban-tavle?

En Kanban-tavle kan hjelpe dere å holde oversikt over prosjektet deres, for eksempel om oppgavene er begynt på eller om de er ferdige. 

Prosjektets hensikt

Prosjektets hensikt er grunnen til at prosjektet eksisterer. Man bør altså spørre seg -hvilket problem forsøker vi å løse og hvorfor er det et problem?
PMI er en forening for alle som jobber med prosjektledelse uansett hvilken bransje. Vi jobber med å fortelle hvor bra prosjektledelse er. Foreningen har nesten 3 millioner medlemmer i hele verden. I den Norske avdelingen er vi ca 500. PMI tilbyr utdanning, kurs, verktøy og møteplasser hvor du kan treffe andre prosjektledere og lære enda mer om prosjektmetoder. Vi er opptatt av å lære bort at prosjektledelse er et nyttig fag som kan brukes til å få ting gjort.
 
Dere er fremtidens prosjektledere og vi vil hjelpe dere litt på veien, vi har derfor laget noen korte filmer hvor vi lærer bort noen viktige og enkle tips til hvordan dere kan jobbe for å lykkes med å løse årets prosjekt (eller oppgave som dere kaller det) . Vi håper de er til nytte – masse lykke til.
PMI NC logo