Turneringer og arrangementer i FIRST® LEGO® League

Selv om det uten tvil er prosessen og alt dere lærer i ukene dere arbeider med FIRST® LEGO® League som er det viktigste, er også arrangementene en viktig del av konseptet. Her kan du lese om både regionale turneringer, den skandinaviske finalen, Scandinavian Innovation Award og internasjonale turneringer.

Regionale turneringer

Åtte uker etter oppdragsslipp (oppdraget slippes i midten av september), arrangeres det regionale turneringer i FIRST® LEGO® League Challenge (og for noen også Explore). 

Ca. 35 byer arrangerer sin regionale turnering på samme dag i Norge og Sverige!

På turneringsdagen møtes lag for å konkurrere i prosjekt, kjerneverdier, teknologi og robotkjøring, men ikke minst møtes man for å feire den fantastiske innsatsen lagene har hatt og det engasjementet FIRST® LEGO® League gir!

Championsvinneren i de regionale turneringene blir invitert til å delta i den skandinaviske finalen, der de møter andre Championsvinnere fra Norge og Sverige. 

 

kart-skygge
arena-publikum

Skandinavisk finale

Tre uker etter de regionale turneringene arrangeres Skandinavisk finale. Her møtes alle Champions for å konkurrere i prosjekt, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier.

På den skandinaviske finalen deles det ut følgende priser:
  • Kjerneverdiprisen
  • Teknologiprisen 1. og 2. og 3. plass
  • Prosjektprisen 1. og 2. og 3. plass
  • Robotkjøringsprisen 1. og 2. plass
  • Championsprisen
  • Veilederprisen

Skandinavisk finaleprogram (eksempel)

Fredag
Ankomst
Oppsett av stand
Felles aktivitet på kvelden

Lørdag
Åpningsseremoni
Presentasjoner og innledende robokamper
Lunsj
Presentasjoner og innledende robotkamper fortsetter
Finalerunder robotkjøring
Avslutningsseremoni
Middag på kvelden

Søndag
Avreise

0I3A8621-stand

Scandinavian Innovation Award


Scandinavian Innovation Award (SIA) løfter frem de innovative løsningene lagene i årets FIRST® LEGO® League har funnet opp!

SIA er basert på prosjektdelen i FIRST® LEGO® League, der lagene har funnet en innovativ løsning på et problem de selv har definert ut fra årets oppdrag. 


Konseptet er basert på Global Innovation Award som var en global konkurranse som ble arrangert av FIRST i USA hvert år. Her deltok 20 lag fra hele verden. Global innovation Award blir avviklet fra 2023, men Scandinavian Innovation Award vil fortsette. 


Logo_rød


Arrangementet

Scandinavian Innovation Award er et eget arrangement som arrangeres i midten av februar i Norge. Hit inviteres 10 av lagene med de mest innovative løsningene i årets sesong av FIRST® LEGO® League: Challenge. På SIA-arrangementet vil ca. 5 deltakere få delta i workshop, være med på omvisning, presentere innovasjonen sin for en jury, og se på show.

Eksempel på program:

Søndag ettermiddag: 
Get-together med mat og minigolf for å bli kjent med hverandre før den store dagen. 

Mandag:

08:00 - Lagene ankommer og setter opp stand
09:00 - Offisiell åpning
09:30 - Workshop med mentorer
11:30 - Lunsj
12:00 - Presentasjoner for juryen
14:00 - Fysikkshow
14:20: Omvisning
15:30 - Avslutningsseremoni og premieutdeling

world-festival1

Internasjonale turneringer

FIRST® LEGO® League arrangeres i over 100 land i hele verden, og hvert år får FIRST Scandinavia mulighet til å sende noen av våre fantastiske lag ut i verden. 

Det er prisvinnerne fra Skandinavisk finale som får første prioritet, men ettersom vi ofte får mange plasser, kan lag som ønsker å reise ut gi beskjed. Hvis det er ledige plasser, vil vi kunne tilby disse. 

Det er noen små forskjeller mellom skandinavisk FIRST® LEGO® League og internasjonale turneringer. Internasjonalt er kategoriene:

  • Project
  • Technology
  • Core Values
  • Robot competition
Bedømmingen er ganske lik, men det brukes andre dommerskjema, som kalles Rubrics. 

World Festival

World Festival arrangeres som en festival, dvs. at konkurransen er ikke det aller viktigste, men å få samlet deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i FLL.

På mange av disse arrangementene er det også andre konkurranser enn FIRST® LEGO® League.

Denne turneringen arrangeres i april/mai i USA. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.

Open Championships 

FLL Open Championships (ofte kalt OEC eller OIC) arrangeres som en “stand-alone” FLL-turnering. Det vil si at i motsetning til World Festival er all fokus rettet mot FLL.

Turneringen går på rundgang og lag fra alle land blir invitert. 

FLL Open-turneringer går av stabelen i april/mai/juni hvert år og har en varighet på 2-3 dager. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.

Vi får også invitasjon til andre typer turneringer, og forsøker å fylle de plassene vi får. OEC_R5Q1422