Internasjonale turneringer i FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League arrangeres i over 110 land i hele verden, og hvert år får FIRST Scandinavia mulighet til å sende noen av våre fantastiske lag ut i verden. 

Det er prisvinnerne fra Skandinavisk som får første prioritet, men ettersom vi ofte får mange plasser, kan lag som ønsker å reise ut gi beskjed. Hvis det er ledige plasser, vil vi kunne tilby disse. 

Det er noen forskjeller mellom skandinavisk FIRST® LEGO® League og internasjonale turneringer. Kategoriene er like:

  • Project
  • Technology
  • Core Values
  • Robot competition

World Festival

World Festival arrangeres som en festival, dvs. at konkurransen er ikke det aller viktigste, men å få samlet deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i FLL. 

På mange av disse arrangementene er det også andre konkurranser enn FIRST® LEGO® League.

Denne turneringen arrangeres i april/mai i USA. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.

Open Championships 

FLL Open Championships (ofte kalt OEC eller OIC) arrangeres som en “stand-alone” FLL-turnering. Det vil si at i motsetning til World Festival er all fokus rettet mot FLL.

Turneringen går på rundgang og lag fra alle land blir invitert. 

FLL Open-turneringer går av stabelen i april/mai/juni hvert år og har en varighet på 2-3 dager. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.


Vi får også invitasjon til andre typer turneringer, og forsøker å fylle de plassene vi får.