FIRST® LEGO® League sin historie

FIRST® LEGO® League er i dag et globalt konsept som arrangeres i over 110 land over hele verden. Slik har det ikke alltid vært. Her kan du lese mer om historien til konseptet som engasjerer barn og ungdom verden over. 
FIRST® LEGO® League er utviklet i samarbeid mellom organisasjonen FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) fra New Hampshire i USA og LEGO Company.

Den første offisielle FIRST® LEGO® League-turneringen ble avholdt i USA i 1999. Som første land utenfor USA ble FLL testet i Skandinavia i år 2000 med stor suksess. Pilot-turneringen ved Bodø Lufthavn 8. november, samlet lag fra Bodø, Harstad, Drammen, Trondheim, Stavanger, Jönköping, Oslo og Minnesota. Totalt 13 lag deltok. Flere potensielle samarbeidspartnere var invitert til pilotturneringen og høsten 2001 rullet FLL programmet ut i 8 byer i Danmark, Norge og Sverige. Etter det har nettverket vokst stort og vi er nå rundt 34 byer og gjennom FIRST LEGO League 4-16 år når vi over 15 000 barn hvert år!

first-lego-logo

bane-glede
Hver turneringsby har sin lokale prosjektleder som organiserer turneringen og flere tusen frivillige deltar for å gjennomføre FIRST® LEGO® League i Norge og Sverige. Uten denne frivilligheten blant næringsliv, studenter og andre, hadde det ikke vært mulig å få til dette tilbudet til så mange barn og unge i Norge og Sverige. 

Fra 2000 - 2022 har vi arrangert 803 FLL turneringer, 22 skandinaviske finaler og 3 verdensfinaler hvor over 220 000 barn har deltatt. 

 

FIRST-SCAN-FLL-Reg-Icon-Clr-V

 

Prosjektledere
FS_logo_kort_boks_hvit

FIRST Scandinavia

Det er stiftelsen FIRST Scandinavia som står bak FIRST® LEGO® League i Skandinavia. FIRST Scandinavia har formålet:

"Gjennom unike læringsopplevelser vil vi gi barn over hele verden gleden ved å mestre realfag".

 Les mer om FIRST Scandinavia.