Kurs

FIRST Scandinavia Partner tilbyr 2 ulike kurs i forbindelse med FIRST® LEGO® League Explore

LEGO® Education SPIKE Essential

LEGO® Education SPIKE™ Essential gjør det enklere for deg som er lærer på 1.- 4. trinn å komme i gang med programmering i klasserommet.

 

Dette kurset er spesielt utviklet for lærere og passer for deg som underviser på småtrinnet. På kurset får du, gjennom teori og praktiske øvelser, en grundig innføring i blokkbasert og ordblokkbasert programmering.

Du får jobbe med LEGO® Education SPIKE™Essential, og kode på to ulike måter; Ikonbasert som passer for de aller yngste elevene, samt en ordblokkbasert løsning som retter seg mot lesekyndige elever på 3. og 4.trinn.

 

Etter kurset vil du være i stand til å undervise dine elever i engasjerende og motiverende teknologi og naturfagsprosjekter som ivaretar norske læreplanmål innenfor matematisk tankegang, naturfag og programmering.

Målet er at du skal føle deg trygg på å ta i bruk løsningen i klasserommet ditt, og at du raskt kommer i gang med dine første programmeringsleksjoner.  Du lærer hvordan motorer og sensorer kan styres ved bruk av programmering.

 

Kurset passer både for deg som er ny i programmering og deg som har erfaring fra tidligere, og er direkte koblet til den norske læreplanen som kom i 2020.

 

Varighet: 6 timer

 

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud.

 

FIRST® LEGO® League kurs i forskning og programmering

 

I FIRST® LEGO® League Explore får barn i alderen 6-9 år oppleve naturfag, matematikk, teknologi og design på en praktisk og spennende måte. Hver år skal elevene utforske et nytt og samfunnsaktuelt tema. Dette temaet er likt temaet i FIRST® LEGO® League Challenge, men oppdraget er tilpasset yngre barn. Konseptet FIRST® LEGO® League Explore er tilpasset kompetansemål og de grunnleggende ferdighetene i Fagfornyelsen, men det er også et prosjekt som passer godt for SFO, fritidsklubber, robotklubber, vennegjenger osv.

 

Passer for:

- Lærere/Veiledere fra 1.-4. Klasse

- Veiledere for private lag i FIRST® LEGO® League Explore

 

Varighet:

3-4 timer

 

Kursets oppbygning:

Om FIRST® LEGO® League Explore

Forskning og metodikk

Programmering og utforskning av LEGO Education SPIKE Essential. 

 

Formål med kurset:

Formålet med kurset er at du som veileder skal få kjennskap til prosjektet og få tips til hvordan du kan organisere FIRST® LEGO® League Explore med ditt lag. Gjennom kurset vil du få innføring i både forskning og programmering.

 

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud.