Inspirasjon til dere som jobber med SUPERPOWERED℠!

Her finner dere spennende informasjon om energireiser, energikilder, energipriser og yrker som har med energi å gjøre! Dette er bare et lite utvalg, så husk å snakk med venner og familie for å lære enda mer!

FNs Bærekraftsmål 

Bærekraftsmålene til FN er verdens plan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene frem mot 2030. Det er 17 mål, hvor nr. 7 er direkte knyttet opp mot energi. Les om det ved å trykke på bildet! 
Hva er energi? Hvordan kommer strøm seg hjem til deg?

Har du noen gang lurt på hva strøm er? Og hvordan strøm kommer seg frem til huset, treningshallen eller skolen din? Her kan du se to filmer. En norsk om energi, og en på engelsk som forklarer reisen energien gjør frem til du slår på lyset hjemme hos deg selv!

Nederst til høyre kan du se sannheten om energi! En morsom film om hvordan strømmen reiser gjennom ledningene våre.mal-7-bokmal


smal-presentasjon2

Noen yrker som jobber med energi!

Det er mange mennesker som jobber med energi. Noen jobber med å montere strømnett, andre jobber med høsting av energi, mens andre igjen jobber med å minimere forbruket av energi. Her har vi samlet noen intervjuer med et utvalg av mennesker som jobber med energi.

Kjenner du noen som jobber med energi? Spør de hjemme om de kjenner noen som du kan lære enda mer av!

smal-presentasjon1

Fornybar energi!

Fornybare energikilder er energikilder som i teorien er utømmelige. De er også det motsatte av ikke-fornybare kilder som olje og gass. En annen fordel med fornybare kilder er at de er miljøvennlige.

Hvilke fornybare energikilder kjenner du til? Lær om noen av de her. 

smal-presentasjon3

Blandet snacks!

Her finner du noen spennende filmer om ulike tema innenfor energi. 
Hvordan avgjøres strømprisene? Hvordan fungerer et batteri? Hvordan kan vi bruke teknologi for å unngå lange strømstanser? Og til slutt, 5 enkle forsøk dere kan teste med statisk elektrisitet, sammen med PK i Naturfag Rocker!