Turneringer og arrangementer i FIRST® LEGO® League Explore 

Selv om det uten tvil er prosessen og alt dere lærer i ukene dere arbeider med FIRST® LEGO® League Explore som er det viktigste, er også arrangementene en viktig del av konseptet. Her kan du lese om både regionale turneringer, den skandinaviske finalen og den internasjonale turneringen i USA; World festival Expo.


Regionale turneringer

Åtte uker etter oppdragsslipp (oppdraget slippes i midten av september), arrangeres det regionale turneringer i FIRST® LEGO® League. Over 20 byer arrangerer sin regionale turnering på samme dag i Norge og Sverige.
kart-skygge

IMG_0312x

Skandinavisk finale

Tre uker etter de regionale turneringene arrangeres Skandinavisk finale. Siden Explore ikke bedømmes etter gitte kriterier og krav, vil invitasjoner bli sendt ut til arrangøres av Explore i din by. Lag som er interessert i å delta på en skandinavisk finale vil kunne ta kontakt lokal prosjektleder eller med FIRST Scandinavia direkte for å melde sin interesse. 

Skandinavisk finaleprogram (eksempel)

Fredag
Ankomst og oppsett av stand
Felles aktivitet på kvelden

Lørdag
Åpningsseremoni
Presentasjoner
Lunsj
Avslutningsseremoni
Middag på kvelden

Søndag
Avreise
header-IMG_8630x-scene

World Festival Expo

Her samles deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i Explore. Denne turneringen arrangeres i april/mai i USA. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift. 

Ønsker laget ditt å delta, ta kontakt med lokal prosjektleder eller direkte med FIRST Scandinavia. 

world-festival